FAQ – Meest gestelde vragen over Forto powermeters

Bij de frames van sommige fietsfabrikanten kan er weinig plek zijn voor de Forto powermeter tussen het frame en de crank. Om te testen of jouw frame geschikt is kan je de volgende test uitvoeren.

Plaats een AAA batterij tussen het frame en de crank. Test of de batterij past tussen 5 tot 10 centimeter vanaf het midden van de trapas.

Past powermeter op mijn fiets

Wanneer de batterij tussen het frame en de crank past zal de Forto powermeter ook passen.

Het is belangrijk om je powermeter te kalibreren voor de meest accurate data. Tijdens een kalibratie zal de powermeter een nulpunt bepalen. Wil je meer weten over de werking van powermeter lees Wat is een Vermogensmeter?

Om de powermeter te kalibreren moet men de crank verticaal naar beneden plaatsen. Verbind via je fietscomputer of met Bluetooth op je telefoon. Druk op kalibreren en wacht een paar seconden. Forto cycling adviseert om voor elke rit een kalibratie te doen voor de beste resultaten.

De Forto powermeter is uitgebreid getest. Elke powermeter wordt individueel gekalibreerd om de meest accurate data te garanderen. De Forto powermeter heeft actieve temperatuur compensatie. Dit betekent dat de powermeter automatisch rekening houdt met temperatuur fluctuaties die tijdens jouw rit plaatsvinden.

Om verbinding te maken met de Forto powermeter kan je ANT+ of bluetooth gebruiken. Zorg dat de batterij nog genoeg lading heeft. Draai de crank tegen de klok in om de powermeter wakker te maken. De powermeter is nu vindbaar voor ANT+ fietscomputers en telefoons met Bluetooth. Wanneer het niet lukt om verbinding te maken is het aan te raden om de batterij te verwijderen en opnieuw te installeren.

De batterij die de Forto powermeter gebruikt is een CR2032 knoopcelbatterij. Deze batterijen zijn op veel plaatsen verkrijgbaar. Eén batterij zal zo’n 250 uur meegaan.

Om de batterij te verwisselen moet met het batterijklepje tegen de klok in worden gedraaid. Het batterijcompartiment is nu geopend. Plaats een nieuwe CR2032 batterij met de plus kant naar boven en sluit het batterijklepje door deze met de klok mee te draaien. Het is belangrijk om het klepje goed dicht te draaien om waterschade te voorkomen.